dinsdag 2 december 2008

rustig weekje in Nickerie

Hallo Allemaal,

En alweer is er een week voorbij, inmiddels ben ik hier alweer ruim 8 weken, de tijd gaat echt snel. Hier komt weer een overzicht van mijn afgelopen week.
Vorige week dinsdag was het hier in Suriname Onafhankelijkheidsdag. Ik heb van die dag maar gewoon een heerlijk relax dagje van gemaakt. Hier in Nickerie was weinig te beleven en het grote feest was alleen in Paramaribo.
Overdag heb ik lekker wat geluierd, boekje gelezen, naar het ziekenhuis geweest om te internetten en meteen onze eerste bijeenkomst voor de bollywood dans bij te wonen. Helaas werd er nog weinig gedanst en waren de mensen alleen maar aan het discussiĆ«ren over onze kleding en de muziek. Na de bijeenkomst ben ik nog even wezen zwemmen en ’s avonds was ik bij Hanneke uitgenodigd voor een etentje. Ze had alle buitenlandse artsen en specialisten uitgenodigd en Sergio en Doerga. Dat is een beetje het groepje uit het ziekenhuis wat veel met elkaar optrekt. Sergio had echt een heerlijk gerecht voor ons gekookt en ik had een chocoladetaart gebakken en daarbij ijs geserveerd als nagerecht. Gelukkig was de chocoladetaart goed gelukt, haha het is altijd maar afwachten met mijn kookkunsten.
Doerga had lekkere wijn meegenomen en zo had hadden allerlei mensen een steentje bijgedragen aan de gezellige avond. Het was echt super gezellig, een heerlijk ontspannen sfeertje, echt een avond om niet te vergeten.
De rest van de week heb ik weinig bijzonders gedaan. Veel gewerkt en gesport.
Het afgelopen weekend heb ik een heerlijk relaxed weekend gehad in Nickerie.
Op vrijdagavond zijn we met dokter Liem (nieuwe chirurg uit NL) en de andere mensen van het groepje van dinsdag uit eten geweest. Daarna nog even een terrasje gepakt en een spelletje pool gespeeld. Na 3 potjes had ik eindelijk gewonnen van dr. Doerga, al weet ik nog steeds niet of dat aan mijn poolkunsten lag of aan het oplopende aantal whisky’s van Doerga.
Op zaterdagochtend ben ik al vroeg het dorp in gegaan, ik had nog een hoop dingen die ik nog moest doen en wou kopen en ik wou graag voor de echte hitte terug zijn. Halverwege kwam ik Hanneke tegen en zijn we verder samen gaan winkelen. Erg gezellig. Er is in Nickerie zelfs 1 winkel die sinterklaasliedjes draait en sinterklaas spullen verkoopt, ik had voor het eerst echt een sinterklaas gevoel.
’s Middags zijn we naar het zwembad gegaan om nog even te zwemmen en om wat extra kleur op onze bleke bakra huidjes te kweken. In de avond ben ik met Hanneke en Frederique naar de kerk geweest. Hanneke was uitgenodigd door iemand en het leek Frederique en mij wel heel erg leuk om mee te gaan en om eens een Surinaamse kerkdienst mee te maken. De dienst was in een christelijke protestantse kerk en in veel opzichten leek het ook wel wat op een Nederlandse kerkdienst alleen was alles een stuk losser. Er werd veel meer gezongen. De liedjes waren echt gospelachtig en waren in het Nederlands, Sranan en in het Engels. Echt super leuk. Na anderhalf uur was het afgelopen. Precies lang genoeg, want na een uur begon mijn aandacht toch wel weer redelijk te verslappen.
’s Avonds nog ff wat gedronken op het terras en daarna op tijd naar bed.
Op zondag ochtend ben ik vroeg opgestaan omdat ik had afgesproken om tegen 08.00 te gaan hardlopen met Anna en Hanneke.
Voor het hardlopen wou ik nog even langs de twa twa, dat is de vogeltjeszangwedstrijd. Elke zondagochtend tegen kwart over 7/half 8 verzamelen er allemaal mensen op een grasveld met een kooitje en een vogeltje erin en dan kijken ze welk vogeltje het mooist en het hardst zingt. Dit is echt een nationale sport hier in Suriname. En in Nickerie nemen ze dit echt heel erg serieus. Het is de duurste nationale sport en een goed vogeltje kan wel rond de 30.000 SRD kosten. ( Bijna 10.000 euro). Helaas was het heel erg rustig en bleek het zangwedstrijd seizoen afgelopen en waren er maar een paar mannen met vogeltjes. In februari beginnen de wedstrijden weer vertelde iemand me, dus dan moet ik dan maar weer ff een keer langs gaan. Die wedstrijden schijnen namelijk echt hilarisch te zijn. Allemaal juryleden lopen rond met een formulier en turven elk geluid dat het vogeltje maakt. En dit gaat allemaal uiterst serieus. Haha alle andere Nederlanders die er al wel langs zijn geweest konden amper hun lachen inhouden, dus ik ben wel erg benieuwd hoe maf het is.
Toen ik er dus achterkwam dat er weinig te beleven was bij de vogels ben ik bij Hanneke op de koffie gegaan voordat we gingen hardlopen.
De rest van zondag heb ik weinig bijzonders gedaan, internetten en nog wat wezen zwemmen. ’s Avonds was er een afscheidsfeestje van Daniella en Heleen. De twee stagiaires van verpleegkunde. Die gaan komende week alweer terug L. Het eerste vertrek is dus alweer een feit. Echt onvoorstelbaar. Het feestje was erg gezellig en ondertussen hebben we plannen gemaakt voor de feestdagen. Waarschijnlijk ga ik met kerst een trip maken naar het binnenland met een paar meiden en met oud en nieuw gaan we waarschijnlijk naar Paramaribo. Leuke vooruitzichten dus.
Samen met Hanneke ga ik binnenkort, het weekend van 12 december, ook nog een weekend weg. We wouden graag een trip voor weinig geld dus we gaan zelf met het lokale vervoer naar brownsberg en daar zelf een huisje huren en zelf rondlopen in het natuurpark. Scheelt een hoop geld en is ook prima te doen. Een hoop mooie trips in het vooruitzicht dus.
Verder heb ik maandag ook nog wat leuks meegemaakt op het ziekenhuis. Ik heb een operatie meegekeken. Ik had dokter Liem gevraagd of ik af en toe een interessante operatie mee mocht kijken en dat was wel goed. Dus ik heb maandag meegekeken bij het operatief verwijderen van een galblaas en aanstaande vrijdag mag ik meekijken bij een onderbeenamputatie. Echt super interessant en aangezien het nog steeds niet echt heel extreem druk is op het ziekenhuis is dit een mooie opvulling van de tijd. Nu maar hopen dat er binnenkort nog een super interessante orthopedische of traumatische operatie op het programma staat.

En toen was ik de week alweer rond. Dit keer eindelijk een iets minder lang verhaal, is het me toch eindelijk een keer gelukt!! J

Een bigi brasa uit Suri

Geen opmerkingen: